Mąkę, wodę, masło wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto dodając szczyptę soli. Odstaw pod przykryciem.
Grzyby zalej wrzątkiem i mocz ok 2 godz., następnie gotuj je ok 1 godziny. Odsącz i drobno posiekaj.
Kapustę gotuj ok. godziny dokładnie odciśnij i posiekaj drobno.
Cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor.
Grzyby połącz z kapustą, cebulą, dodaj majeranek. Dopraw pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszaj.
Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj krążki o średnicy 6-7 cm, napełniaj farszem, formuj pierogi.
Gotuj w osolonej wodzie ok. 6-8 min.
Idealnie smakują podsmażone na oleju.
Pamiętaj, by po wyrobieniu ciasta dać mu chwilę na odpoczynek. Dzięki temu mąka spęcznieje i Twoje pierogi bezglutenowe nie będą się rozpadać.
Jeśli w trakcie lepienia, pierogi nie chcą się sklejać, posmaruj brzegi lekko wodą.