Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tortilla z warzywami

Tortilla to meksykański placek przygotowany z mąki kukurydzianej lub pszennej, stosowany jako pieczywo lub baza innych potraw. W smaku jest bardzo neutralna, dlatego można śmiało eksperymentować i dodawać ulubione składniki do środka. Wypróbuj naszą tortillę w wersji vege.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Czerwoną fasolkę wyjmij z puszki i opłucz na sitku.

  • W małej misce połącz fasolkę, pokrojone suszone pomidory, oregano, paprykę, zioła prowansalskie oraz 2 łyżki zalewy od suszonych pomidorów.

  • Placki tortilli posmaruj pesto, posyp startym żółtym serem, dodaj przyprawioną fasolkę, pokrojone oliwki, dopraw solą i pieprzem.

  • Zwiń tortille w rulony i grilluj na patelni do momentu, aż ser się rozpuści i połączy wszystkie składniki.

Oceny i komentarze: 0