1Wyjmij steki z lodówki i zanim zaczniesz je przyrządzać, odczekaj, aż będą miały temperaturę pokojową. Rozgrzej dobrze patelnię, posmaruj steki niewielką ilością oliwy i oprósz solą i pieprzem. Gdy patelnia się rozgrzeje, usmaż steki tak, jak lubisz. Odłóż na bok, by pozostały ciepłe.
2Wlej pozostałą część oliwy na patelnie i usmaż szalotki, aż zbrązowieją.
3Dodaj ocet, pogotuj całość przez minutę, a następnie dodaj czerwone wino, bulion wołowy, paprykę, tymianek i cukier. Gotuj sos na wolnym ogniu przez kilka minut, aż nieco zgęstnieje.
4Polej steki sosem. Całość smakuje wyśmienicie z zieloną fasolką i młodymi ziemniakami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.