1Zaczynamy od obrania ogórka, kroimy wzdłuż na pół i łyżeczką wycinamy pestki, dzięki temu sos nie będzie zbyt rzadki. Pozostałą część drobno kroimy. Dodajemy do niej jogurt i 2 łyżeczki przyprawy do sosu tzatziki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
2Mięso kroimy na małe kawałki i posypujemy przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na oliwie, aż będzie rumiane, doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już prawie gotowe, zaczynamy przygotowanie sałatki greckiej.
3Warzywa kroimy w kostkę lub plastry, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i oliwki. Wszystko doprawiamy oliwą, dwoma łyżkami octem winnym, oregano, bazylią, pieprzem i solą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.