Bazylia w torebce

Czapki z głów przed bazylią: skromny bohater wśród ziół To niepozorne zioło jest w istocie niezbędnym składnikiem wielu włoskich i śródziemnomorskich dań. Wzbogaca je o niezapomniany, głęboki aromat i smak... Czapki z głów przed bazylią: skromny bohater wśród ziół To niepozorne zioło jest w istocie niezbędnym składnikiem wielu włoskich i śródziemnomorskich dań. Wzbogaca je o niezapomniany, głęboki aromat i smak południowego ciepła. Bazylia jest nieodzownym towarzyszem przepisów opierających się na pomidorach. To proste w użyciu zioło posiada niesamowitą moc - wystarczy, że dodasz ją do swojej pizzy lub makaronu, a uzyskasz ten specyficzny, włoski smak. Nie przytłacza swoim pieprznymi półtonami i ziemistym aromatem innych smaków, a raczej nadaje im nową jakość. Świetnie się komponuje z innymi ziołami, takimi jak rozmaryn czy oregano. Możesz być pewny, że Twoi goście nie będą mogli oprzeć się daniom z dodatkiem aromatycznej bazylii, które im zaserwujesz. Zapoznaj się z naszymi przepisami z bazylią i zwróć uwagę na to niepozorne zioło… Przygotuj bazyliowy olej do dressingów- połącz bazylię z ciepłym olejem i zostaw w zamkniętym pojemniku na kilka tygodni. Zanim wstawisz swoją pizzę margheritę do pieca, posyp ją bazylią. Oto klasyka wzbogacona niezapomnianym aromatem. Nadaj smak, który Ty lubisz – pomogą Ci w tym nasze kulinarne porady. Dowiedz się więcej o... BAZYLII Jeszcze Mniej

Informacje żywieniowe

Ten produkt nie ma znaczącej wartości odżywczej.

KOD UPC (Sztuka)

5900084014014

Powiązane przepisy