1Mięso mielone wrzuć do miski. Dodaj przyprawy, jajko i bułkę tartą. Dobrze wszystko wymieszaj. Dopraw jeszcze do smaku solą i czarnym pieprzem.
2Uformuj równe pulpeciki. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż kulki mięsne na brązowo ze wszystkich stron. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Dorzuć na patelnię. Smaż przez kilka minut razem z pulpetami. Podlej białym winem. Pomidory pelatti zmiksuj. Wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Dodaj do sosu szczyptę ziaren kminu rzymskiego i rozgnieciony czosnek. Gotuj jeszcze kilkanaście minut do momentu aż sos trochę zgęstnieje. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
3Podawaj z ryżem jaśminowym, ziemniakami puree lub kaszą jęczmienną.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.