1Zetrzyj cukinie na tarce na grubych oczkach i dokładnie odsącz z wody. Odstaw miskę na bok i poczekaj, aż kolejna porcja wody wypłynie i powtórz czynność.
2Obierz i zetrzyj marchewkę na grubych oczkach i dodaj ją do cukinii. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj na drobną kostkę, a następnie podsmaż je na patelni natłuszczonej olejem, aż zmiękną. Dodaj cebulę i czosnek do starych warzyw i wymieszaj.
3Dodaj świeżo zmielony pieprz, suszone zioła i pozostałe przyprawy.
4Przygotuj formę do pieczenia: wysmaruj ją tłuszczem i posyp odrobiną bułki tartej, by pasztet nie przywarł do foremki. Masę przełóż do foremki i piecz w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez ok godzinę.
5Gotowy pasztet wystudź i włóż do lodówki na minimum godzinę.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.