1Mięso zmiel na maszynce, dodaj 2 pokrojone w kostkę podsmażone cebule, 2-3 łyżki wody, dopraw pieprzem i solą, wymieszaj.
2Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce na najdrobniejszych oczkach, wyłóż na sito, dobrze odciśnij, nie wylewając soku z ziemniaków.
3Do odciśniętych ziemniaków (prawie sucha masa) dodaj zmielone, ugotowane ziemniaki oraz skrobię - czyli osad, który powstał na dnie naczynia z odstawionym sokiem z ziemniaków.
4Dodaj mąkę ziemniaczaną, dopraw solą wymieszaj.
5Z ciasta formuj placki wielkości dłoni, nakładaj łyżką farsz, zawijaj i formuj owalne kartacze.
6Kartacze gotuj ok 20 min. w dużej ilości osolonej wody, wkładając pojedynczo na wrzątek.
7Podawaj ze skwarkami z pokrojonego podsmażonego razem z cebulą boczku.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.