Warzywny buddha bowl z sosem imbirowo-musztardowym

20MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 3

Składniki

  • 150 g trójkolorowej komosy ryżowej
  • 75 g imbiru marynowanego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki Ocet winny z białego wina
  • 2 łyżeczki Musztarda delikatesowa
  • 50 ml zimnej wody
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • 2 łyżki soku z cytrynu
  • 15 pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
  • 50 g rukoli
  • 1 ogórek pokrojonego w plastry
  • 6 rzodkiewek pokrojonych w plastry
  • 100 g marchewki pokrojonej w cienkie paski
  • 100 g kapusty pokrojonej w cienkie paski
  • 1 łyżka białego sezamu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy