1Paprykę umyj i osusz. Oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do mięsa razem z posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny. Dodaj curry, kurkumę i cayenne. Wymieszaj. Dopraw do smaku świeżo mieloną solą i pieprzem. Dobrze wyrób mięso z przyprawami.
2Ogórek umyj i pokrój w cienkie plasterki. Kolendrę drobno posiekaj. Dodaj do ogórków. Całość wymieszaj z jogurtem i dopraw do smaku sokiem z cytryny, kminem rzymskim, solą i pieprzem.
3Podziel mięso na 4 porcje i uformuj płaskie kotlety. Opiekaj na grillu przez kilka minut na każdej ze stron.
4Bułki przekrój na pół. Połóż je na ruszcie i ogrzewaj kilka minut. Posmaruj wewnętrzne strony bułek majonezem. Na dolnej części połóż curry burgera. Na kotleta nałóż łyżkę sałatki z ogórka. Całość przykryj drugą częścią bułki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.