Zupa z fasolą żurawinową, szałwią i makaronem orzo

16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 1 szklanka grubo pokrojonej pancetty
  • 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
  • 2 szklanki posiekanego jarmużu
  • 1 łyżeczka posiekanej szałwii
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki czerwonego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 1 szklanka posiekanej marchewki
  • 1/2 szklanki posiekanego selera
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 4 szklanki (1 litr) bulionu drobiowego
  • 1 szklanka wina albariño lub innego wytrawnego białego wina
  • 1 puszka (400 g) fasoli żurawinowej (nazywanej też borlotti), odcedzonej
  • 1/3 szklanki makaronu orzo, nieugotowanego
  • 2 grube paski skórki cytrynowej

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy