Zupa krem z dyni to prawdziwy sezonowy klasyk i obowiązkowy punkt jesiennego programu. Dyniowo-ziemniaczane purée sprawia, że zupa jest bardzo sycąca, a kompozycja korzennych przypraw, takich jak imbir czy kurkuma, nadaje jej właściwości rozgrzewające. Wypróbuj nasz przepis ...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
20MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 3 łyżki masła
- 600 g dyni pokrojonej w kostkę
- 200 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 1 marchewka pokrojona w cienkie plastry
- 1 litr bulionu warzywnego
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 1 łyżeczka Kurkuma w torebce
- 1/4 łyżeczki Chili w torebce
- 2 łyżki uprażonych pestek z dyni
- Sól, pieprz do smaku
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce