Tbone steak z pikantną salsą z pieczonych pomidorów
Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Steki: Steki umyj i osusz. Przypraw świeżo mieloną solą i opiekaj na ruszcie grilla. Czas grillowania zależy od preferowanego stopnia wysmażenia mięsa. Im dłużej mięso będzie na ruszcie tym mocniej będzie wypieczone. Przed podaniem oprósz steki świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z łyżką salsy z pieczonych pomidorów.
Salsa: Pomidory umyj i osusz. Opiekaj na ruszcie grilla do momentu aż skórka będzie mocno przypalona. Pomidory, razem ze skórką, pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulą. Wymieszaj z oliwą. Dopraw do smaku solą, cukrem i Chili.