Wołowinę pokroić w paski.
Gdy pomidory będą miękkie dodać wołowinę i warzywa dusić jeszcze około 10 minut.
Podawać z ryżem.
Mięso wymieszać z sosem sojowym, łyżką oleju, mąką i ¼ szklanki wody, odstawić na 90 minut.
W woku lub w głębokiej patelni rozgrzać 5-6 łyżek oleju, podsmażyć na nim wołowinę, stale mieszając.
Mięso powinno być półsurowe.
Wyjąć i odsączyć z tłuszczu.
Następnie przesmażyć, pokrojone w słupki marchew i pędy bambusa.
Wyjąć i odsączyć z tłuszczu.
Obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, cebule pokrojone w talarki, posiekany czosnek oraz imbir i przyprawę wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć na średnim ogniu ok. 2-5 minut.
Dodać sól, sos pomidorowy i cukier.