00 0
image
Oceń

Pikantna wołowina w czerwonym winie

Oto wyśmienita kulinarna prostota: wołowina duszona w czerwonym winie z dodatkiem warzyw i aromatycznych przyprawy: tymianku, ostrej papryczki piri piri i czosnku. Nic dodać, nic ująć - dosłownie! Tyle wystarczy, by uzyskać doskonały rezultat i rozkoszować się wspaniałym daniem na uroczysty obiad lub wykwintną kolację.

Składniki
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 1 godz.10 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
1 godz.10 min Czas gotowania
  • Wołowinę pokrój na grube plastry, oprósz delikatnie mąką i podsmaż.

  • Boczek oraz cebulę pokrój w dużą kostkę, dodaj do wołowiny i smaż kilka minut.

  • Dodaj wino, podlej wodą, duś na wolnym ogniu około 70 minut.

  • W połowie dodaj pokruszone piri piri, pozostałe przyprawy, pokrojoną w plastry marchew oraz pokrojoną w paski paprykę.

  • Na koniec dopraw do smaku solą.

Oceny i komentarze: 0