[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Domowe burgery z musztardą

Dobre hamburgery, nie są złe. O burgerowym sukcesie decydują dobrej jakości składniki i pyszny, aromatyczny sos. Postawiliśmy na musztardę i dodaliśmy ją do mięsa wołowego razem ze świeżo mielonym pieprzem. Do sosu zaś - szczyptę curry. Tylko tyle i aż tyle. Reszta zależy od Twojej fantazji. Dodaj do burgera ulubione warzywa skrojone w talarki lub plasterki i pyszny sos zrobiony z musztardy, majonezu, ketchupu i curry!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Do zmielonej wołowiny dodaj 1 łyżkę musztardy stołowej i 3 łyżki zimnej wody. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszaj.

  • Formuj okrągłe steki o grubości 1,5 cm i średnicy 8-10 cm.

  • Steki grilluj po 3-4 min z każdej strony.

  • Majonez, musztardę oraz ketchup dokładnie wymieszaj z curry.

  • Steki podawaj w przekrojonych, opieczonych na grillu bułkach z dodatkiem sosu, sałaty oraz plastrami pomidora, ogórka i krążkami cebuli.

Porady Gotowanie

Żeby sałata, ogórki i inne świeże warzywa zostały chrupkie podaj burgera od razu po przygotowaniu!

Czy wiesz, że pierwsze hamburgery były podawane na grzance?

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.