Naleśniki z mięsem mielonym - zapiekane w pomidorach

Naleśniki z mięsem mielonym to sycące danie, które sprawdzi się w roli obiadu lub lunchu w pracy. W naszym przepisie farsz to aromatyczne połączenie mielonej wołowiny, sera żółtego, śmietanki i ziół. Gotowe naleśniki z mięsem mielonym i serem następnie zapiekasz pod kołderką... Naleśniki z mięsem mielonym to sycące danie, które sprawdzi się w roli obiadu lub lunchu w pracy. W naszym przepisie farsz to aromatyczne połączenie mielonej wołowiny, sera żółtego, śmietanki i ziół. Gotowe naleśniki z mięsem mielonym i serem następnie zapiekasz pod kołderką ze zmiksowanych pomidorów. Wypróbuj naleśniki zapiekane z mięsem mielonym już w ten weekend! Czytaj więcej Czytaj mniej
13
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1/4 litr mleka
  • 1 pomidor
  • 1 kubek śmietany kremówki
  • 4 łyżki oleju
  • 4 jaja
  • 50 g startego sera żółtego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 150 g mąki
  • sól
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w słoiczku
  • 1 łyżeczka Bazylia w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy