Orientalne, bardzo aromatyczne danie. Noodle z wołowiną i warzywami oraz sałatka z tofu przeniosą nas prosto do Chin.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Noodle z wołowiną i warzywami
Polędwice kroimy na cienkie paski i polewamy odrobiną sosu sojowego.
Na oleju smażymy pokrojoną w pióra szalotkę z przeciśniętym czosnkiem.
Następnie dodajemy pokrojone mięsko z zalewą, a po chwili cienko pokrojone warzywa (również w paski). Wszystko w trakcie smażenia doprawiamy przyprawami- chińską i 5 smaków.
Całość mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy obficie kolendrą. Ważne jest, by mięsa z warzywami nie smażyć zbyt długo. Dzięki temu polędwica zostanie krucha i soczysta a warzywa chrupkie.
Sałatka z tofu
Za pomocą obieraczki do warzyw ogórka kroimy we wstążki, paprykę w paseczki. Tofu kroimy w kostkę. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy prażonymi ziarnami sezamu.