Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Noodle z wołowiną i warzywami

Orientalne, bardzo aromatyczne danie. Noodle z wołowiną i warzywami oraz sałatka z tofu przeniosą nas prosto do Chin.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Noodle z wołowiną i warzywami

  • Polędwice kroimy na cienkie paski i polewamy odrobiną sosu sojowego.

  • Na oleju smażymy pokrojoną w pióra szalotkę z przeciśniętym czosnkiem.

  • Następnie dodajemy pokrojone mięsko z zalewą, a po chwili cienko pokrojone warzywa (również w paski). Wszystko w trakcie smażenia doprawiamy przyprawami- chińską i 5 smaków.

  • Całość mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy obficie kolendrą. Ważne jest, by mięsa z warzywami nie smażyć zbyt długo. Dzięki temu polędwica zostanie krucha i soczysta a warzywa chrupkie.

  • Sałatka z tofu

  • Za pomocą obieraczki do warzyw ogórka kroimy we wstążki, paprykę w paseczki. Tofu kroimy w kostkę. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy prażonymi ziarnami sezamu.

Oceny i komentarze: 0