Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, obtoczyć lekko w mące, strzepując jej nadmiar.
Pięć minut przed końcem duszenia dodać oliwki, białko, natkę pietruszki, wymieszać.
Potrawę wyłożyć na półmisek.
Żółtko przecisnąć przez metalowe sito i posypać danie.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć partiami do zrumienienia z obu stron.
Przełożyć mięso na talerz.
Cebulę pokroić w cienkie krążki i smażyć na tej samej patelni ok. 5 minut nie przypalając jej.
Następnie wlać bulion, wino, pomidory i zagotować.
Włożyć mięso z powrotem na patelnię, dodać czosnek, imbir, paprykę, przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 30 min.
Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtko.
Białka pokroić w cienkie paski.
Oliwki pokroić w plasterki.