Mielimy kminek z gorczycą i kolendrą. Umytego pomidora kroimy na cztery części i pozbawiamy gniazd nasiennych, miąższ ze skórą tniemy w kostkę 1/1 cm. Wieprzowinę obsmażamy i zdejmujemy, a na patelni po smażeniu wieprzowiny będziemy smażyć cebulę.
Podsmażamy drobno posiekaną cebulkę z kardamonem, liściem laurowym, anyżem i cynamonem – dusimy do momentu, aż będzie bardzo miękka ( dolewamy po odrobinie bulionu drobiowego), wyjmujemy z cebuli przyprawy i dodajemy pociętego pomidora oraz resztę przypraw suchych (mielonych), podsmażamy i po dwóch minutach dodajemy wieprzowinę.
Dusimy do również do momentu, aż będzie miękka (dolewamy po odrobinie bulionu).
Ziemniaki ugotowane, pokrojone w kostkę dodajemy na koniec gotowania, a po zdjęciu z ognia dodajemy posiekana kolendrę.