Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Mięso mielone z dynią i fasolą (lub ciecierzycą)

Do tart, pierogów, pasztecików i zapiekanek chętnie wykorzystujemy farsz z mielonego mięsa. Warto wzbogacić go o warzywa - dodadzą witamin, koloru i smaku. Nie zapomnijmy też o aromatycznych ziołach. Nasz farsz z mielonego mięsa smakuje wybornie i może być bazą wielu ciekawych potraw. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 6-8
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Mięso podsmaż i zdejmij z patelni.

  • Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i smaż kilka minut.

  • Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i podduś 5 minut. Dodaj pomidory, przyprawy, ciecierzycę (lub fasolę) a następnie duś pod przykryciem kilkanaście minut. Na koniec dodaj sok z cytryny, kolendrę i szpinak, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Porady Gotowanie

Polecamy przepis na Tartę z mięsem i warzywami, której farsz stanowi właśnie Mięso mielone z dynią i fasolą.

Oceny i komentarze: 0