Do tart, pierogów, pasztecików i zapiekanek chętnie wykorzystujemy farsz z mielonego mięsa. Warto wzbogacić go o warzywa - dodadzą witamin, koloru i smaku. Nie zapomnijmy też o aromatycznych ziołach. Nasz farsz z mielonego mięsa smakuje wybornie i może być bazą wielu ciekawych potraw. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".
Mięso podsmaż i zdejmij z patelni.
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i smaż kilka minut.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i podduś 5 minut. Dodaj pomidory, przyprawy, ciecierzycę (lub fasolę) a następnie duś pod przykryciem kilkanaście minut. Na koniec dodaj sok z cytryny, kolendrę i szpinak, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Polecamy przepis na Tartę z mięsem i warzywami, której farsz stanowi właśnie Mięso mielone z dynią i fasolą.