0 0 0
image
Oceń

Tortilla z szynką i warzywami

Tortille można podawać na wiele sposobów. Na śniadanie proponujemy farsz z serka naturalnego z dodatkiem szynki i kolorowych warzyw. To lekka i zdrowa wersja tortilli - sprawdzi się również na drugie śniadanie. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
40 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
40 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Mąkę, wodę, szczyptę soli i olej wyrabiaj kilka minut do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na kilkanaście min.

  • Ciasto podziel na 6-8 równych części, uformuj z nich kule a następnie rozwałkuj na bardzo cienkie placki.

  • Placki smaż po kilkadziesiąt sekund z każdej strony.

  • Na brzegu każdej podgrzanej tortilli układaj serek, szynkę, pokrojone warzywa, posyp serem i ziołami prowansalskimi, dopraw czarnym pieprzem. Brzegi tortilli złóż do środka a następnie zwiń.

Porady Gotowanie

Możesz użyć gotowych placków tortilli.

Idealne na drugie śniadanie.

Oceny i komentarze: 0