Tortille można podawać na wiele sposobów. Na śniadanie proponujemy farsz z serka naturalnego z dodatkiem szynki i kolorowych warzyw. To lekka i zdrowa wersja tortilli - sprawdzi się również na drugie śniadanie. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".
Mąkę, wodę, szczyptę soli i olej wyrabiaj kilka minut do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na kilkanaście min.
Ciasto podziel na 6-8 równych części, uformuj z nich kule a następnie rozwałkuj na bardzo cienkie placki.
Placki smaż po kilkadziesiąt sekund z każdej strony.
Na brzegu każdej podgrzanej tortilli układaj serek, szynkę, pokrojone warzywa, posyp serem i ziołami prowansalskimi, dopraw czarnym pieprzem. Brzegi tortilli złóż do środka a następnie zwiń.
Możesz użyć gotowych placków tortilli.
Idealne na drugie śniadanie.