Schab umyć i pokroić w kostkę o boku 2 cm, przełożyć do miseczki.
Z białka , wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut.
Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne.Pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2 cm. Cebulkę obrać i pokroić podobnie jak paprykę. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.
Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek.
Dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy.
Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilę dusić. Przełożyć na półmisek. Podawać.