1Szynkę płuczemy i osuszamy. Skórkę nacinamy w kratkę, całość nacieramy solą. Następnie nacieramy mięso zmiażdżonym zielem, pieprzem, imbirem i pokruszonymi listkami laurowymi i zalewamy winem.
2Wstawiamy do lodówki na 24 godziny, co jakiś czas szynkę obracamy. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty, osuszamy, szpikujemy goździkami i posypujemy skórką z pomarańczy.
3Szynkę układam w naczyniu, polewamy mieszanką oleju z miodem, kurkumą i słodka papryką.
4Pieczemy 2 godziny w 190°C, co jakiś czas polewając szynkę marynatą i powstałym sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.