Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Burrito

Burrito to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej. Możesz je zrobić bardzo szybko - w niecałe pół godziny będzie gotowy obiad dla całej rodziny. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut. Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli).

  • Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni. Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń.

  • Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.

Porady Gotowanie

Burrito idealnie smakuje z kwaśną śmietaną.

Dla urozmaicenia możesz dodać do farszu fasolę czerwoną, kukurydzę, ryż, a nawet kasze.

Oceny i komentarze: 0