Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab w sosie chrzanowym

Schab wieprzowy to jedno ze zdrowszych rodzajów mięs. To źródło cynku i witaminy B12, które odpowiadają za regulację energetyczną organizmu. Ponadto schab mogą jeść osoby dbające o zdrową dietę i zgrabną figurę. Polecamy prosty przepis na wielkanocny obiad. Jak zwykle z Kamisem - aromatyczny i dobrze doprawiony.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Oczyść i osusz schab oraz dopraw go przyprawami.

  • Przesmaż mięso z każdej strony (ok. 1 minuta na stronę).

  • Włóż mięso do dużego garnka i zalej bulionem, tak by płyn w pełni przykrył mięso i gotuj przez 30-40 minut do momentu aż będzie miękkie.

  • Dodaj chrzan i śmietankę zmieszaną z mąką i dokładnie wymieszaj zawartość garnka.

  • Gotowy schab posyp natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0