00 0
image
Oceń

Tarta z mięsem i warzywami

Tarta na kruchym spodzie, wypełniona farszem z mięsa i warzyw to idealne danie na jesienne dni. Jest smaczna, sycąca i bardzo kolorowa. Jej wspaniały zapach rozniesie się po całym domu. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Przesianą mąkę posiekaj z masłem. Dodaj szczyptę soli, 2 jaja i jedno żółtko. Wymieszaj.

  • Dodaj śmietanę, wyrób na jednolite ciasto, odstaw do schłodzenia.

  • Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę do tarty, zapiecz ok. 7-10 min w temp.190 stopni.

  • Wypełnij farszem, posyp tartym serem, piecz 15 min w temp 190 stopni.

Porady Gotowanie

Proponujemy pyszny farsz do tarty: Mięso mielone z dynią i fasolą (lub ciecierzycą).

Oceny i komentarze: 0