00 0
image
Oceń

Quesadillas z chorizo

Proponujemy miks kuchni meksykańskiej z hiszpańską, czyli quesadillas z farszem z pikantnego chorizo, papryki, cebuli i sera, przyprawione słodkawymi suszonymi pomidorami z chili. Tradycyjnie quesadillas to placki z masy kukurydzianej, ale możesz użyć gotowych tortilli. Będzie tak samo smaczne - na kolację, lunch lub obiad.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Chorizo pokrój w plastry, podsmaż razem z pokrojoną w piórka cebulą.

  • Dodaj pokrojoną w grube paski paprykę, smaż wszystko około 3 - 4 minut.

  • Na koniec dodaj suszone pomidory z chili i 100g tartego sera, dopraw solą, pieprzem wymieszaj.

  • W tortownicy lub formie do tarty ułóż placek tortilli, farsz, przykryj drugim plackiem, dokładnie dociśnij, posyp pozostałym tartym serem.

  • Piecz 15 min w temperaturze 180⁰C.

Oceny i komentarze: 0