Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kiełbasa w curry

Kiełbasa w curry, to popularne niemieckie danie. Kilka prostych składników daje fantastyczny efekt. Tradycyjnie bywa jedzona z frytkami lub świeżym pieczywem. Może być również doskonałym farszem do domowych bułek, pasztecików lub zapiekanek. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Kiełbasę pokrój w grube plastry, obsmaż i zdejmij z patelni.

  • Na patelni, na której smażyła się kiełbasa, podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, ketchup i przyprawy. Podlej delikatnie wodą, duś kilka minut do uzyskania gęstego sosu. Na koniec dodaj kiełbasę.

Porady Gotowanie

Tak doprawioną kiełbasą możesz faszerować domowe drożdżowe bułeczki - polecamy nasz przepis na Paszteciki z kiełbasą curry.

Oceny i komentarze: 0