Pulpeciki z pieczarkami w formie szaszłyków? Czemu nie! Ten oryginalny przepis na znakomite mięsno-grzybowe szaszłyki na grilla to prawdziwy kąsek dla miłośników polskiej kuchni. Z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego z dodatkiem aromatycznej smażonej cebulki uformuj małe kulki i przez chwilę obsmażaj na patelni. Nadziej pulpety na szpadki, przełóż pieczarkami i piecz do kwadransa. Szaszłyki na grilla to świetna alternatywa dla tradycyjnego niedzielnego obiadu.
Do mięsa dodać podsmażoną cebulę, jajko i 1 łyżkę tartej bułki.
Wszystkie składniki wymieszać i dokładnie wyrobić, dodać 2 łyżki przyprawy grill klasyczny.
Uformować kuleczki, obtoczyć w pozostałej bułce i obsmażyć na patelni.
Kulki mięsa i pieczarki nadziewać na przemian na szpikulce.
Szaszłyki posypać przyprawą do grilla i piec na grillu ok. 10-15 minut, często obracając.