Kolejna nietypowa propozycja Szefa Kuchni Kamis - domowe pierogi z kaszanką. Majeranek doskonale uzupełnia smak kaszanki i drobiowej wątróbki podsmażanej z jabłkiem. To bardzo polskie smaki. Wypróbuj!
Składniki
Porcja dla: 4 - 6
Sposób przygotowania
45 min
Czas przygotowania
8 min
Czas gotowania
45 min Czas przygotowania
8 min Czas gotowania
Mąkę, wodę, masło wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto dodając szczyptę soli, odstaw na 30 minut.
Pokrojone w kostkę: cebulę, jabłko i wątróbkę podsmaż osobno na patelni, przełóż do miski.
Dodaj podsmażoną bez osłonki kaszankę. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj i dopraw majerankiem i pieprzem ognistym.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj krążki o średnicy 6-7 cm, napełniaj farszem i formuj pierogi.