0 0 0
image
Oceń

Pierogi z kaszanką

Kolejna nietypowa propozycja Szefa Kuchni Kamis - domowe pierogi z kaszanką. Majeranek doskonale uzupełnia smak kaszanki i drobiowej wątróbki podsmażanej z jabłkiem. To bardzo polskie smaki. Wypróbuj!

Składniki
Porcja dla: 4 - 6
Sposób przygotowania
45 min Czas przygotowania 8 min Czas gotowania
45 min Czas przygotowania
8 min Czas gotowania
  • Mąkę, wodę, masło wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto dodając szczyptę soli, odstaw na 30 minut.

  • Pokrojone w kostkę: cebulę, jabłko i wątróbkę podsmaż osobno na patelni, przełóż do miski.

  • Dodaj podsmażoną bez osłonki kaszankę. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj i dopraw majerankiem i pieprzem ognistym.

  • Ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj krążki o średnicy 6-7 cm, napełniaj farszem i formuj pierogi.

  • Gotuj w osolonej wodzie ok 6-8 minut.

Oceny i komentarze: 0