Pierogi z kaszanką to idealny pomysł dla tych, którzy nie lubią w kuchni nudy! Oprócz podsmażonej bez osłonki kaszanki do farszu potrzebować będziesz także indyczą wątróbkę, kwaśne jabłko i całkiem sporo majeranku. Uwierz nam – w tym szaleństwie jest metoda! Nasz przepis na ...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
45MIN
Czas przygotowania
8MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4 - 6
Składniki
- Ciasto
- 600 g mąki pszennej
- 250 g gorącej wody
- 100 g roztopionego masła
- Sól morska
- Farsz
- 300 g kaszanki
- 1 cebula
- 100 g wątróbki z indyka
- 1 kwaśne, twarde jabłko
- 2 - 3 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżka Majeranek w torebce
- 1 łyżeczka Pieprz czarny mielony w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce