00 0
image
Oceń

Forszmak

Zupa gulaszowa z wędliną i konserwowymi ogórkami jest sycąca i pełna smaku. W naszej wersji forszmaku są to domowe, pikantne ogórki, zamarynowane z dodatkiem chili. To idealna potrawa na zimowe dni. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz. Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Wieprzowinę pokrój w paski, oprósz mąką, podsmaż na mocno rozgrzanej patelni i przełóż do garnka.

  • Dodaj pokrojoną w piórka, podsmażoną razem z wędzonką cebulę i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, kminek i gotuj około 1 godziny.

  • Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, pokrojone w grubą kostkę ogórki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.

  • Podawaj z łyżką gęstej śmietany.

Porady Gotowanie

Polecamy nasz przepis na Pikantne ogórki z chili. Ich intensywny smak świetnie pasuje do forszmaku.

Oceny i komentarze: 0