Ułóż kawałki dyni piżmowej w misce i dodaj jedną łyżkę oliwy z oliwek, delikatnie wymieszaj. Posyp jedną łyżeczką marynaty i dopraw solą morską; delikatnie wymieszaj, a następnie odstaw na bok.
Umieść resztę warzyw, oprócz pomidorów, w drugiej misce z 2 łyżkami oliwy z oliwek; delikatnie wymieszaj. Posyp jedną łyżeczką marynaty i dopraw solą morską; delikatnie wymieszaj, a następnie odstaw na bok.
Umieść dwa pomidory w naczyniu do mieszania, przykryj i zmiksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na bok.
Rozgrzej płytę plancha (płaską żeliwną płytę do grillowania) na średnim ogniu. Nasmaruj lekko oliwą. Umieść kawałki dyni z przyprawami na płycie i podsmaż przez 3-4 minuty. Dodaj pozostałe warzywa i smaż 5 - 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż ładnie się przypieką. Dodaj przecier z pomidorów i pozostałe pomidory pokrojone w kostkę, mieszaj i smaż, aż całość będzie odpowiednio podgrzana. Zdejmij warzywa z płyty i odstaw w ciepłe miejsce. Zmniejsz ogień na średni.
Pozostałą marynatą przypraw rybę z obu stron. Nasmaruj płytę odrobiną oliwy. Umieść rybę na płycie plancha. Grilluj na średnim ogniu, aż ryba będzie lekko przypieczona i łatwo ją rozdzielić widelcem.
Podawaj rybę z wcześniej przygotowanymi warzywami. Udekoruj natką pietruszki.