Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
1 świeża flądra
kilka gałązek świeżej kolendry
2 ząbki czosnku
1 łyżki cytryna
szczypta Pieprz cytrynowy w torebce
szczypta Imbir mielony
szczypta Chili w torebce
szczypta Koperek w torebce
szczypta Sól morska
Sól morska
Flądrę oczyść, umyj i osusz.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Do oleju dodaj pieprz cytrynowy, chili, imbir i koper. Wymieszaj wszystko razem z czosnkiem i dopraw do smaku świeżo mieloną solą morską.
Mieszanką ziołową natrzyj flądrę z obu stron.
Połóż rybę na ruszcie grilla i opiekaj po kilkanaście minut po każdej ze stron.
Przed podaniem skrop flądrę sokiem z cytryny i posyp drobno posiekaną świeżą kolendrą.