Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Szaszłyki z krewetek królewskich z limonką

Limonkowe szaszłyki z krewetek z odrobiną rumu.

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
  • Zawartość saszetki Kamis Ryba Mojito Lime wymieszaj w naczyniu z olejem, białym rumem i octem winnym z białego wina. Część marynaty odlej na później.

  • Dodaj krewetki królewskie oraz papryki i dokładnie wymieszaj je z marynatą.

  • Przykryj i odstaw na 15 minut do zamarynowania.

  • Nadziej zamarynowane krewetki i papryki na szpikulce do szaszłyków.

  • Ułóż szaszłyki na ruszcie i grilluj przez 5 minut, smarując je co pewien czas pozostałą marynatą.

  • Przed podaniem ułóż je na półmisku z dodatkiem świeżej limonki.


  • Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.