Sos sojowy połączyć z sherry.
Zagęszczonym sosem glazurować rybę.
Po ostygnięciu włożyć na ok. 3 godziny do lodówki. Podawać na zimno.
Rybę podzielić na małe kawałki, zalać marynatą i odstawić na 2 godziny.
Cebulki posiekać, dodać Przyprawę chińską 5 smaków, imbir, i skórkę z pomarańczy.
Całość zalać 600 ml wody i zagotować, po czym gotować na małym ogniu, dopóki objętość płynu nie zmniejszy się o 1/3.
Przecedzony sos wlać do rondelka, dodać cukier, ocet i dokładnie wymieszać.
Odsączone z marynaty filety obsmażyć na oleju (po 5 minut z każdej strony).
Zagotować sos, dodać filety i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut.
Ugotowaną rybę wyjąć i ułożyć na półmisku.
Sos gotować póki nie uzyska konsystencji syropu.