Pokroić rybę (mięso) na równe kawałki (ok. 5 cm).
Powstałą mieszaniną zagęścić sok na patelni i gotować ok. 2 min.
Doprawić ewentualnie do smaku cukrem.
Dodać 3 łyżki pokrojonych w kostkę ananasów, usmażoną rybę, zamieszać, by pokryły się sosem i dobrze zagrzać.
Na samym końcu dodać 3 łyżki mandarynek i bardzo delikatnie zamieszać.
Podawać z ryżem lub chińskim makaronem.
Wymieszać białka, 2 łyżki mąki kukurydzianej, wino, szczyptę soli i pieprzu.
Do powstałego ciasta włożyć rybę, wymieszać i odstawić na czas rozgrzewania oleju.
Kiedy olej będzie gorący, smażyć po kilka kawałków na kolor złotobrązowy do uzyskania chrupiącej skórki.
Po wyjęciu rozłożyć na papierowych ręcznikach.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju.
Włożyć pokrojoną w grube plastry cebulę i smażyć przez 1-2 minuty.
Wsypać Curry i smażyć przez dalsze 1-2 min.
Wlać ½ szklanki soku z ananasów, ½ szklanki soku z mandarynek i całość zagotować. Łyżkę mąki kukurydzianej połączyć z sokiem z cytryny i rozprowadzić 2 łyżkami gotującego się soku.