Naleśniki z rybą wędzoną to oryginalna propozycja na lekki, bogaty w białko i jednocześnie wyrazisty posiłek. Kremowy farsz z twarogu i makreli tworzy pyszne nadzienie, wzbogacone aromatem takich ziół, jak koperek, natka pietruszki, czosnek czy zioła prowansalskie. Jeśli szu...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 3-4
Składniki
- 2 jaja
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody ( najlepiej gazowanej)
- 2 szklanki oleju
- 200 g twarogu
- 1 puszka filetów z makreli w oleju
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18 %
- 1 łyżka szczypiorku dobno pokrojonego
- 1 łyżeczka Zioła prowansalskie w torebce
- 1 łyżeczka Koperek w torebce
- 1 łyżeczka Natka pietruszki w torebce
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- Pieprz czarny mielony w torebce
- Sól morska
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce


