Ziołowe naleśniki z pastą z makreli

Zdrowa i pożywna pasta z makreli i twarogu jest idealnym dodatkiem do ziołowych naleśników. To wspaniała propozycja na kolację lub drugie danie do obiadu. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 3-4 osoby
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Jajka ubij, dodaj mąkę, mleko, wodę, dokładnie wymieszaj, pod koniec dodaj zioła prowansalskie i olej.

  • Naleśniki smaż na patelni delikatnie posmarowanej olejem.

  • Twaróg oraz filety z makreli umieść w wysokim naczyniu.

  • Zmiksuj na jednolitą masę.

  • Dodaj zioła, dopraw czosnkiem, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj

  • Naleśniki posmaruj pastą, ułóż na nich ulubiona sałatę, zawijaj w rulony, przed podaniem pokrój.

Porady Gotowanie

Dodanie oleju do ciasta naleśnikowego sprawia, że mniej oleju zużywamy do smażenia naleśników.

Posmaruj patelnię cienko olejem przed smażeniem pierwszego naleśnika, a kolejne będą się świetnie smażyć bez dodawania tłuszczu.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz

Komentarze