Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
700 g filetów z dorsza
100 g masła
1 ząbek czosnku
100 ml białego wina
1 łyżeczka Estragon w torebce
szczypta Pieprz cytrynowy w torebce
Sól morska
Filety z dorsza opłucz, osusz i podziel na porcje.
Czosnek obierz i pokrój na cienkie płatki.
Przygotuj 4 arkusze folii aluminiowej. Na każdy połóż porcję dorsza, kilka plasterków czosnku, z cytryny oraz łyżkę masła.
Wszystko posyp suszonym estragonem. Dopraw pieprzem cytrynowym i solą morską. Podlej białym winem.
Zawiń w folię tak by powstały szczelne pakieciki. Połóż na ruszcie grilla i opiekaj przez około około 15-20 minut.