00 0
image
Oceń

Makrela z jajkiem

Farsz z makreli i jajek jest idealny do pierogów lub do nadziewanych warzyw, takich jak cukinia lub papryka. Możesz go także wykorzystać jako pastę do kanapek albo wypełnić nim ptysie. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania
  • Jajka ugotuj na twardo.

  • Makrelę wyjmij z oleju, pokrusz, dodaj starte jaja i pokrojoną w kostkę podsmażoną cebulę.

  • Dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, przyprawy, 2-3 łyżki oleju z makreli i dokładnie wymieszaj.

Porady Gotowanie

Polecamy nasz przepis na Pierogi ziemniaczane z makrelą. Są nadziewane właśnie Makrelą z jajkiem. Warto spróbować!

Oceny i komentarze: 0