Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
20 krewetek tygrisich w pancerzach
1 cytryna
kilka gałązek świeżej kolendry
3/4 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki Kurkuma w torebce
szczypta Chili w torebce
3/4 łyżki oleju
Sól morska
patyczki do szaszłyków
Krewetki rozetnij wzdłuż grzbietu. Oczyść i umyj, obierz z części pancerzy zostawiając ogon.
Olej wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny i przyprawami. Dodaj roztarty z solą czosnek i posiekaną drobno kolendrę.
Krewetki wrzuć do marynaty i odstaw na 2-3 godziny. Nadziewaj krewetki na patyczki do szaszłyków.
Opiekaj na ruszcie po 2-3 minuty z każdej strony.