Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Fiszburger z filetu z dorsza to zdrowa alternatywa dla fast foodowych kotletów rybnych. I naprawdę łatwo przyrządzisz go we własnej kuchni. Sprawdź przepis na fiszburgera z płatkami owsianymi autorstwa Grzegorza Łapanowskiego, szefa kuchni, autora książek i prowadzącego program „Top Chef”. Przepis na kotlety rybne został zaprezentowany w programie TVN „Dzień Dobry Wakacje”.
Płatki owsiane zalej wodą i odstaw aby spęczniały.
Filety z dorsza oczyść i umyj. Sparz rybę we wrzątku przez kilka minut. Ostudź i przy pomocy widelca podziel na kawałeczki (mięso dorsza powinno się delikatnie listkować).
Odciśnij płatki owsiane z nadmiaru wody i wymieszaj z rybą.
Dodaj całe jajka, koper, imbir i kurkumę. Delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku świeżo mieloną solą morską oraz pieprzem cytrynowym.
Uformuj równe, nieduże i cienkie kotleciki. Ułóż je na ruszcie grilla i opiekaj przez kilka minut po każdej ze stron.
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.