Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Fiszburger - kotlet rybny

Fiszburger z filetu z dorsza to zdrowa alternatywa dla fast foodowych kotletów rybnych. I naprawdę łatwo przyrządzisz go we własnej kuchni. Sprawdź przepis na fiszburgera z płatkami owsianymi autorstwa Grzegorza Łapanowskiego, szefa kuchni, autora książek i prowadzącego program „Top Chef”. Przepis na kotlety rybne został zaprezentowany w programie TVN „Dzień Dobry Wakacje”.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Płatki owsiane zalej wodą i odstaw aby spęczniały.

  • Filety z dorsza oczyść i umyj. Sparz rybę we wrzątku przez kilka minut. Ostudź i przy pomocy widelca podziel na kawałeczki (mięso dorsza powinno się delikatnie listkować).

  • Odciśnij płatki owsiane z nadmiaru wody i wymieszaj z rybą.

  • Dodaj całe jajka, koper, imbir i kurkumę. Delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku świeżo mieloną solą morską oraz pieprzem cytrynowym.

  • Uformuj równe, nieduże i cienkie kotleciki. Ułóż je na ruszcie grilla i opiekaj przez kilka minut po każdej ze stron.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.