Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach. Powinny być miękkie, ale trzeba uważać żeby ich nie rozgotować. Ostudzone pokrój w dużą kostkę.
Musztardę wymieszaj z kilkoma łyżkami oliwy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Natkę drobno posiekaj.
Ziemniaki delikatnie wymieszaj z sosem musztardowym, cebulą i natką. Dodaj rybę podzieloną na drobne kawałki. Dopraw delikatnie solą i pieprzem cytrynowym.
Odstaw na kilkanaście minut aby wszystkie smaki się dobrze przegryzły.
Odstaw na kilkanaście minut aby wszystkie smaki się dobrze przegryzły.