Krewetki rozmrozić, opłukać pod bieżącą, zimną wodą i osączyć.
Usmażyć na złocisty kolor w dużej ilości gorącego tłuszczu i ułożyć na podgrzanym półmisku.
Sos podać osobno.
Z soku cytrynowego, koniaku, sosu tabasco i pieprzu wymieszać marynatę.
Włożyć do niej krewetki na 30 min, od czasu do czasu krewetki odwrócić.
Cebulę zetrzeć.
Śmietanę sztywno ubić, wymieszać z sokiem z pomarańczy, sherry i keczupem.
Dodać cebulę oraz chili, cukier i sól do smaku.
Sos delikatnie wymieszać i odstawić.
Krewetki wyjąć z marynaty, osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.