0 0 0
image
Oceń

Rogaliki z... tym co masz

Kawałek wędliny, pół cukinii, samotna pieczarka - czy z tego można zrobić atrakcyjne danie? Tak. Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego, trochę przypraw i możemy upiec pyszne francuskie rogaliki. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Wędzonkę podsmaż na patelni, dodaj warzywa, przyprawy, smaż wszystko razem przez 3 min.

  • Z ciasta wytnij 8 trójkątów. Na każdy ułóż nadzienie i zawiń na kształt rogalika. Posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz 20 min w temperaturze 190 stopni.

  • Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Oceny i komentarze: 0