00 0
image
Oceń

Ogórki z curry

Kamis przedstawia przepis na ogórki kiszone w zupełnie nowej odsłonie! Do tradycyjnych kiszonek dodaj odrobinę curry, a będziesz cieszyć się orientalnym, lekko pikantnym smakiem ogórków prosto ze słoika. Przekonaj się, że ogórki z curry to doskonały dodatek do sałatek i pieczonych mięs, a także burgerów domowej roboty.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ogórki obrać, pokroić w plastry o grubości 2 cm lub podłużne ćwiartki, ułożyć w słoikach.

  • Wodę zagotować z octem, cukrem, solą z dodatkiem curry. Gorącą marynatą zalać ogórki, zakręcić.

  • Zakręcone słoiki ustawić na ścierce w garnku, zalać wodą do 2/3 wysokości. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Następnie wyjąć słoiki i ustawić do góry dnem do wystudzenia.

Oceny i komentarze: 0