00 0
image
Oceń

Dynia marynowana z kardamonem

Dynia marynowana w occie z białego wina to doskonała przystawka. Możesz ją serwować do pieczonych mięs, dodać do sałatek, a nawet do deserów. Kardamon i goździki dodają dyni niezwykłego aromatu. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Sposób przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
  • Oczyszczoną dynię pokrój w grubą kostkę.

  • Wodę zagotuj z octem, cukrem i przyprawami.

  • Do gotującego syropu włóż dynię i gotuj około 3 minuty. Wyjmij i włóż do słoików.

  • Syrop ponownie zagotuj. Zalej dynię, zakręć, wstaw do piekarnika i pasteryzuj około 15 minut w temperaturze 130°C.

  • Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Oceny i komentarze: 0