Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Papryka marynowana

Czy wiesz, że na świecie istnieje ponad 200 odmian papryki? Dość zaskakujące, biorąc pod uwagę, że w Polsce najpopularniejsza jest jedynie papryka słodka, za to w czterech kolorach: czerwonym, zielonym, żółtym i pomarańczowym. Zaopatrz się we wszystkie cztery warianty kolorystyczne i zrób z nich paprykę marynowaną. Słodka papryka marynowana podkreśli smak wielu potraw, a przepis na nią jest dziecinnie prosty! Możesz ją położyć na kanapce, dodać do sałatki, a nawet do leczo. A przede wszystkim możesz ją jeść prosto ze słoika! Smacznego!

Składniki
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Składniki zalewy zagotuj.

  • Paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych. W wyparzone słoiki układaj ściśle pokrojoną w paski paprykę, zalej ciepłą zalewą, wsyp po 1 łyżeczce przyprawy, wlej po łyżce oleju i zakręć.

  • Pasteryzuj od 10 do 20 minut, w zależności od grubości plastrów papryki.

  • Słoiki wyjmij z wody, ustaw do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.

Oceny i komentarze: 0