0 0 0
image
Oceń

Nadziewana kalarepa

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
1 godz. Czas gotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Ugotuj ryż w nieosolonej wodzie, dodaj pół saszetki Przyprawy do ryżu KAMIS, wymieszaj.

  • Z obranych kalarep zetnij wierzch, wydrąż tak aby uzyskać kształt miski, gotuj w wodzie przez 5 min, wyjmij.

  • Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż, dodaj mięso, smaż razem ok. 5 minut.

  • Dodaj pomidory, pozostałą Przyprawę do ryżu KAMIS, ryż i duś wszystko 5 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

  • Kalarepę wypełnij farszem, przykryj wierzch, posyp serem i piecz 30 min w temp. 175 stopni C.

Oceny i komentarze: 0