Dzień wcześniej należy przygotować wiśnie w zalewie.
Ułożyć w brytfannie i podlać odrobiną wody.
Piec pod przykryciem ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
Następnie zebrać tłuszcz, mięso polać syropem z wiśniami i piec bez przykrycia aż mięso będzie miękkie, co 10 minut polewając sosem.
Podawać pokrojone w plastry i obficie polane sosem z wiśniami.
Zagotować Ocet, dodać ¾ szklanki cukru.
Wsypać wiśnie i ponownie doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić wiśnie, a zalewę jeszcze raz zagotować i zdjąć szumowiny.
Ostudzić, połączyć z wiśniami i odstawić na kilka godzin.
Następnie dodać pozostały cukier, miód, utłuczone nasiona kardamonu oraz goździki i gotować na małym ogniu ok. 1 godz.
Odstawić do następnego dnia.
Piersi natrzeć solą i pieprzem.
Obsmażyć z obu stron po 3 minuty- najpierw na stronie ze skórą.